Dementheek Lelystad

Sinds september 2019 kunt u terecht bij Dementheek Lelystad. De dementheek is een intensieve samenwerking van Netwerk Dementie Flevoland met FlevoMeer Bibliotheek Lelystad, Promesse 4 te Lelystad. Een dementheek is een informatie-, advies- en uitleencentrum voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en professionals. Het is gericht op de ondersteuning en welzijn van mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. Naast informatie en advies zijn er tegen een kleine vergoeding hulpmiddelen en producten te verkrijgen die bijdragen aan een zinvolle daginvulling. Het bereikbaar maken van hulpmiddelen kan helpen bij het vergroten van draagkracht van de mantelzorgers.

Openingstijden: dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur en donderdag van 16.30 tot 19.30 uur.

Informatie:

U treft hier boeken en dvd’s met informatie over dementie. Bijvoorbeeld hoe u hier mee om kunt gaan en wat het betekent voor u en uw omgeving/partner.

Advies:

In de dementheek kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek over uw situatie. Vanuit het Netwerk Dementie is er altijd iemand met kennis en/of ervaring aanwezig om met u in gesprek te gaan over uw situatie en waar u tegenaan loopt. Door in gesprek te gaan kan deze persoon met zijn/haar ervaringen en achterliggende netwerk u adviseren  over de juiste ondersteuning.

Uitleen:

In de dementheek treft u naast de boeken en dvd’s met informatie ook hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij het langer veilig en zelfstandig thuis wonen. U kunt deze hulpmiddelen lenen om uit te proberen, zodat u kunt ervaren wat deze hulpmiddelen voor u en uw omgeving kunnen betekenen.

N.B. Dementheek Lelystad is door omstandigheden helaas tijdelijk gesloten. Voor informatie en advies kunt u bellen met 06 – 127 00 115 of mailen: netwerkdementie@woonzorgflevoland.nl (update 31-07-2020)