Dementheek Lelystad

Dementheek Lelystad is weer van start gegaan!

Een dementheek is een informatie-, advies- en uitleencentrum voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en professionals. Het is gericht op de ondersteuning en welzijn van mensen met geheugenproblemen en (beginnende) dementie en hun mantelzorgers. In Lelystad is de dementheek niet één plek, maar worden er op verschillende locaties inloopspreekuren gehouden. Het rooster vindt u hieronder.

Informatie:

Tijdens de inloopspreekuren kunt u terecht voor informatie over de ziekte dementie en over alle hulp en steun die mogelijk is. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig en een casemanager dementie is (op afroep of ter plaatse) stand by om uw vragen te beantwoorden.

Advies:

In de dementheek kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek over uw situatie. Er is altijd iemand met kennis en/of ervaring aanwezig om met u in gesprek te gaan over uw situatie en waar u tegenaan loopt. Door in gesprek te gaan kan deze persoon met zijn/haar ervaringen en achterliggende netwerk u adviseren over de juiste ondersteuning.

Uitleen:

In de FlevoMeer Bibliotheek treft u de boeken en dvd’s aan met informatie over dementie. Bijvoorbeeld hoe u hier mee om kunt gaan en wat het betekent voor u en uw omgeving/partner. Ook staan onze Wonderfoons in de bibliotheek. Daarnaast is de dementheek in het bezit van een collectie met overige hulpmiddelen, zoals tablet de Compaan, de robotkat en het herinneringendoosje. U kunt een afspraak maken om deze hulpmiddelen uit te proberen, zodat u kunt ervaren wat deze voor u en uw omgeving kunnen betekenen. Tijdens de inloopspreekuren kunt u de materialen bekijken in een catalogus.

Voor openingstijden en meer informatie kunt u terecht op de website: Dementheek Lelystad | |

Dementheek Lelystad is een samenwerkingsverband van Woonzorg Flevoland, Alzheimer Flevoland, Welzijn Lelystad, Coloriet, Icare en de FlevoMeer Bibliotheek.