De Meerpaal Welzijn

De Meerpaal Welzijn is er voor alle vragen op het gebied van welzijn, zorg of vrijwilligerswerk. Er is een breed scala aan diensten die in veel gevallen de juiste ondersteuning bieden. Soms komt het voor dat iemand hulp nodig heeft van andere instanties. In dat geval wordt u doorverwezen.

Inloopmomenten

  • Het Koetshuis in Biddinghuizen: woensdag van 13.00 tot 14.00 uur
  • Inloophuis De Kans: dinsdag en donderdag van 10.00 – 16.00 uur (beperkt aantal bezoekers vanwege corona)
  • De Meerpaal in Dronten: gesloten vanwege corona 
  • De Steiger in Swifterbant: dinsdag van 13.00 tot 14.00 uur

Mantelzorgondersteuning

Informatiepunt Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers door middel van informatie, advies, praktische en emotionele ondersteuning of door een luisterend oor te bieden.Voor veel mantelzorgers voelt de zorg als een plicht die ze moeilijk uit handen geven. Toch blijken mantelzorgers een grote behoefte te hebben aan respijtzorg. Respijtzorg is vervangende zorg door familie en vrienden, of door een respijtvoorziening. Voor veel mantelzorgers geen luxe, maar noodzaak. Dankzij respijtzorg kunnen ze op adem komen, uitrusten en nieuwe energie opdoen. Ondanks de noodzaak maken veel mantelzorgers geen gebruik van vervangende zorg. De behoefte is er vaak wel, maar veel mantelzorgers kennen de mogelijkheden onvoldoende. Ervaren vrijwilligers van De Meerpaal Welzijn kunnen de zorg voor een aantal uren van u overnemen.

Daarnaast organiseert Informatiepunt Mantelzorg verschillende activiteiten per jaar, zoals het lotgenotencontact, Mantelcafé’s en Meer voor Mantelzorgers. Voor meer informatie kunt u mailen naar mantelzorgdronten@meerpaal.nl.