BreinPunt Noordoostpolder

BreinPunt Noordoostpolder is de plek waar je informatie kunt vinden over allerlei verschillende soorten aandoeningen van het brein, zoals dementie, depressie, afasie, niet-aangeboren hersenletsel verslaving of een beroerte. Dit punt is gevestigd in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Het BreinPunt Noordoostpolder draagt bij aan een dementievriendelijke omgeving in Noordoostpolder.

Voor wie? Het initiatief richt zich op veel doelgroepen: mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers, inwoners van de Noordoostpolder (jong en oud) en zorgprofessionals. Informatie wordt gegeven door middel van persoonlijk advies, het lenen van boeken, geluidsdragers en hulpmiddelen ter ondersteuning beschikbaar stellen.

“In Emmeloord hebben we bijvoorbeeld speciale telefoons, een kalenderklok, tablets, een interactieve kat, maar ook een bord met zuignap of afstandsbediening om ter plekke uit te proberen”.

Wat is het BreinPunt Noordoostpolder nog meer? BreinPunt Noordoostpolder voorziet mensen met vragen over het brein van informatie, advies en ondersteuning. Tevens is het een plek waar altijd een luisterend oor is en lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Mantelzorgers kunnen hier advies inwinnen en (hulp)middelen bekijken om naasten langer thuis te laten wonen. Maar, ook leerlingen kunnen hier komen voor lesmateriaal. Er is altijd een professionele vrijwilliger aanwezig bij BreinPunt Noordoostpolder.

Preventieakkoord

Het BreinPunt Noordoostpolder is ontstaan in samenwerking met de betrokken partners en is opgenomen in het Lokaal Preventieakkoord van Noordoostpolder. Mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben behoefte aan de juiste ondersteuning. Er komen steeds meer (technische) middelen op de markt die ondersteuning bieden. Veel mensen zijn nog onbekend met deze mogelijkheden. Daarom is BreinPunt Noordoostpolder opgezet.

BreinPunt in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

Harmen Visserplein 5 Emmeloord

088 – 00 80 730

Inloopspreekuur: Woensdag van 10.00 tot 11.30 uur en van 18.30 tot 20.00 uur