Favoriete hulpmiddel van vrijwilligster Lia

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen. Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar voorkeursmuziek bij mensen met dementie. Zo is muziektherapie inmiddels al een belangrijke vorm van therapie geworden voor mensen met dementie.

Daarom is vrijwilligster Lia van de dementheek zo enthousiast over de ‘’one button radio’’. Dit is een radio die speciaal gemaakt is voor mensen met dementie. De radio heeft een ouderwetse uitstraling zodat de radio vertrouwd aanvoelt voor ouderen. Maar ondanks het wat gedateerde uiterlijk heeft de radio interessante en moderne functies.

Zo is de radio makkelijk met slechts één knop te bedienen. Dit zorgt ervoor dat de radio makkelijk te bedienen is voor mensen met dementie zonder de verwarring van meerdere knoppen. Ook heeft de radio een USB een aansluiting waardoor er eigen muziek kan worden aangesloten. De radio heeft goed geluid en is ook nog eens makkelijk om  mee te nemen! De radio werkt namelijk zowel als stroom als op batterijen.