Dementheek Lelystad geopend

Dementheek Lelystad is een intensieve samenwerking van Netwerk Dementie Flevoland en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. De dementheek bevindt zich op de eerste verdieping van de FlevoMeer Bibliotheek, aan de Promesse 4 in Lelystad, en is vanaf 21 mei 2019 geopend op dinsdag van 10.30 tot 13.30 uur en op donderdag van 16.30 tot 19.30 uur.

U treft hier boeken en dvd’s met informatie over dementie. Bijvoorbeeld hoe u hiermee om kunt gaan en wat het betekent voor en uw omgeving/partner.

In de dementheek kunt u terecht voor een persoonlijk gesprek over uw situatie. Vanuit het Netwerk Dementie is er altijd iemand met kennis en/of ervaring aanwezig om met u in gesprek te gaan over uw situatie en waar u tegenaan loopt. Door in gesprek te gaan kan deze persoon met zijn/haar ervaringen en achterliggende netwerk u adviseren over de juiste ondersteuning.

Naast boeken en dvd’s met informatie treft u in de dementheek ook hulpmiddelen die kunnen ondersteunen bij het langer veilig en zelfstandig thuis wonen. U kunt de hulpmiddelen lenen om uit te proberen zodat u kunt ervaren wat deze hulpmiddelen voor u en uw omgeving kunnen betekenen.

Een lidmaatschap van de bibliotheek is vereist voor zowel boeken, dvd’s als hulpmiddelen.

U bent van harte welkom!

In juli en augustus is de dementheek gesloten.